News Mehedinti

Ionuţ Sibinescu, senatorul ALDE Mehedinţi, sare din barca PSD-ului şi se alătură celor de la PNL şi USR, susţinând şi votând proiectul privind alegerea primarilor în două tururi

Data: 21-11-2017

Pentru prima dată ALDE a votat împotriva PSD-ului şi s-a alăturat celor de la PNL şi USR susţinând proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, deşi social-democraţii au pledat împotriva acestui proiect. Senatorul ALDE de Mehedinţi, Ionuţ Sibinescu, se pare că părăseşte barca celor de la PSD şi sare în cea a PNL-iştilor alături de USR-işti.

,,Am susținut și votat, luni, în plenul Senatului, în calitate de lider al grupului ALDE, proiectul privind alegerea primarilor în două tururi. PSD și ALDE au viziuni diferite pe tema modalității de alegere a primarilor...,, spune senatorul Ionuţ Sibinescu.

Senatul a respins, tot luni, in calitate de prima Camera sesizata, propunerea legislativa initiata de mai multi parlamentari PNL privind modificarea si completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, care prevede revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Propunerea legislativa a fost respinsa cu 46 voturi pentru, 59 impotriva si 6 abtineri, mentioneaza agerpres.

La rândul său, presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat inaintea sedintei de plen, ca parlamentarii acestui partid vor vota in favoarea propunerii legislative a PNL referitoare la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, avand „o parere opusa colegilor din PSD”.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus