News Mehedinti

Cetăţenii din comuna Bîcleş, instruiţi de poliţişti cu privire la metoda accidentului

Cetăţenii din comuna BîcleÅŸ, instruiÅ£i de poliÅ£iÅŸti cu privire la metoda accidentului

Data: 24-8-2016

PoliÅ£iÅŸtii Compartimentului de Analiză ÅŸi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliÅ£iÅŸtii SecÅ£iei 5 de PoliÅ£ie Rurală Strehaia,au organizat ÅŸi desfășurat o acÅ£iune preventivă în rândul cetăţenilor  din comuna BîcleÅŸ.

O preocupare permanentă a poliÅ£iÅŸtilor mehedinÅ£eni este creÅŸterea gradului de siguranÅ£a al cetăţenilor, scopul acÅ£iunilor constând în prevenirea infracÅ£iunilor contra patrimoniului  în cadrul comunităţilor rurale. AcÅ£iunea a avut ca principale obiective: pregătirea antivictimală ÅŸi antiinfracÅ£ional a cetăţenilor; implicarea cetăţenilor  în  sprijinirea comunităţii ÅŸi diminuarea infracÅ£ionalităţii; responsabilizarea autorităţilor locale pentru sprijinirea comunităţii (iluminat public, pază obÅŸtească, etc..) ÅŸi găsirea de soluÅ£ii concrete pentru diminuarea infracÅ£iunilor  de furt; consolidarea relaÅ£iei poliÅ£ie-comunitate ÅŸi atragerea cetăţenilor în activităţi menite să sporească siguranÅ£a publică.

Cu ocazia adunărilor, cetăţenii au mai fost instruiÅ£i ÅŸi referitor la infracÅ£iunile de înÅŸelăciune prin metoda „Accidentul”,tot mai des utilizate de indivizi care profită de naivitatea sau neglijenÅ£a manifestată de anumite persoane.

La întâlnire au participat ÅŸi  reprezentanÅ£ii primăriilor ÅŸi au fost puse în discuÅ£ie mai multe problemele cu care se confrunta comunitatea, aceÅŸtia exprimându-ÅŸi aprecieri ÅŸi asigurându-ne de implicarea în formarea unor comportamente antivictimale atât la bătrânii singuri cât ÅŸi în educarea tinerei generaÅ£ii, în respectarea normelor legale ÅŸi, pe viitor, un sprijin reciproc.