News Mehedinti

46 de solicitări în situaţii de urgenţă la ISU Mehedinţi

46 de solicitări în situaţii de urgenţă la ISU Mehedinţi

Data: 13-1-2020

În acest weekend, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au fost înregistrate 46 de solicitări în situaţii de urgenţă, 31 dintre acestea privind acordarea asistenţei medicale de către paramedicii SMURD. 

În perioada 10-12 decembrie, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a şase incendii, ridicarea unui element de muniţie, îndepărtarea unui element de construcţie desprins de pe faţada unei clădiri, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar şi la şase accidente rutiere, în care au fost implicate 14 persoane, 6 dintre acestea necesitând îngrijiri medicale, ulterior fiind transportate la spital de către echipajele SMURD şi SAJ. Pentru una dintre victime, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a fost nevoie de intervenţia echipajului de descarcerare, după ce autoturismul pe care il conducea s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe DN 6, pe raza comunei Prunişor. Din nefericire, victima a fost declarată decedată de medicul SAJ.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 31 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.

Dintre cele şase incendii stinse de pompierii mehedinţeni, patru s-au manifestat la vegetaţie uscată pe raza localităţilor Traian, Ilovăţ, Ghelmegioaia şi Iloviţa, unul a izbucnit la o casă de locuit, în municipiul Drobeta Turnu Severin, iar altul la un depozit de furaje, în localitatea Punghina.

Deşi a fost stins de pompierii militari din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin în limitele găsite, incendiul izbucnit în localitatea Ilovăţ, duminică după-amiază, a cuprins circa 10 hectare de vegetaţie uscată. Alături de pompieri, la intervenţie au participat şi doi voluntari ai S.V.S.U. Ilovăţ.  

Duminică seara, un alt echipaj din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de evacuarea a fumului la o casă de locuit din municipiul Drobeta Turnu Severin. Incendiul, anunţat la scurt timp de la producere, a fost stins imediat de către pompieri, nefiind înregistrate pagube.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus